Doner

Dokumentarer og filmer som vil forandre livet ditt

Det finnes flere gode og informerende filmer og dokumentarer som tar seg av dyrenes lidelse i dagens samfunn. Under finner du tankevekkende dokumentarer som Earthlings, og inspirerende filmer som The Game Changers.

Earthlings

Earthlings er en amerikansk dokumentarfilm fra 2005 om menneskehetens bruk av andre dyr som kjæledyr, mat, klær, underholdning og for vitenskapelig forskning. Filmen er fortalt av Joaquin Phoenix, inneholder musikk av Moby, ble regissert av Shaun Monson, utøvende produsert av Vågen Max og ble co-produsert av Maggie Q.

Dominion

Dominion er en australsk dokumentar utgitt i 2018 av Chris Delforce. Filmen viser de mange måtene dyr regelmessig blir misbrukt på. Totalt seks temaer er belyst: husdyr, ville dyr, kjæledyr, underholdningsdyr, pelsdyr og dyreforsøk.

Smaken av hund

Smaken av hund er en norsk dokumentarfilm fra 2006 som tar for seg kjøtt- og meieriindustrien i Norge. Filmen er laget av Are Syvertsen og Jon Martin Førland med støtte fra Fritt ord. Det var egentlig meningen at filmen skulle bli vist på TV 2 den 3. april 2006, men kanalen trakk seg.

Griseindustriens hemmeligheter

Griseindustriens hemmeligheter

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/2019/MDDP11000519/avspiller

What The Health

What the Health er en dokumentarfilm fra 2017 som kritiserer helseeffekten av forbruk av kjøtt og meieriprodukter, og stiller spørsmål ved praksis fra de ledende helse- og farmasøytiske organisasjoner. Dets primære formål er å gå inn for et plantebasert kosthold.

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Cowspiracy: The Sustainability Secret er en dokumentarfilm fra 2014 som undersøker virkningen av dyreavl på miljøet, og undersøker miljøorganisasjoners politikk i denne saken.

Forks Over Knives

Forks Over Knives er en amerikansk advokatfilm og dokumentar fra 2011 som tar til orde for et fettfattig, plantebasert kosthold som en måte å unngå eller reversere flere kroniske sykdommer.

Land Of Hope And Glory

Land Of Hope And Glory er et sjokkerende innblikk i Storbritannias standard dyreoppdrett med over 100 britiske fasiliteter.

Planet Vegan

Ordet "vegansk" har fått mye oppmerksomhet i det siste, og med god grunn. For å si det lett, planeten vår er i alvorlige problemer, menneskers helse forverres, og mest sjokkerende av alt, dreper vi milliarder av dyr hvert eneste år for å forsøke å tilfredsstille en umettelig smak av dyreprodukter. Men hva om det var på en annen måte? Planet Vegan tar et dypt dykk inn i veganismens verden og utforsker hovedaktørene bak den raske veksten av veganbevegelsen, samtidig som de tilbyr en informativ og ikke-dømmende plattform for veganer-nysgjerrige mennesker å lære om en bevegelse som tar verden ved storm.

Speciesism The Movie

Speciesism The Movie er en dokumentarfilm fra 2013 av den amerikanske regissøren Mark Devries. Den utforsker begrepet og praktiseringen av artssjåvinisme og tildeling av verdi til vesener på grunnlag av artsmedlemskap.

H.O.P.E.: What You Eat Matters

Dokumentaren H.O.P.E. utforsker hvorfor halvparten av befolkningen i det vestlige samfunnet lider av å være overvektig. Hjertekarsykdommer, diabetes og kreft er epidemi. Kjøttforbruket vårt har blitt firedoblet de siste 50 årene. 65 milliarder landdyr blir slaktet hvert år for matforbruk. En tredjedel av den globale kornproduksjonen blir matet til dyr for oppfôring mens 1,8 milliarder mennesker over hele verden lider av sult. Kan det virkelig være en løsning på alle disse problemene?

Lucent

Gjennom en kombinasjon av håndholdt og skjult kameramateriale, utforsker Lucent den mørkere siden av Australias svineoppdrettsindustri, og fremhever den daglige grusomhet som industrien aksepterer som standard.

The Game Changers

The Game Changers er en dokumentarfilm fra 2018 om fordelene med plantebasert spising for idrettsutøvere. Den dekker flere suksesshistorier om plantebaserte idrettsutøvere, refererer til vitenskapelige studier og berører andre argumenter for plantebaserte dietter som utvides til ikke-idrettsutøvere.

chevron-down